Nejlepší dortový korpus

Proč si to neulehčit, že? Upéct dort vyžaduje celkem dost času a hlavně velkou dávku trpělivosti. Vybrat ten správný korpus není kolikrát vůbec jednoduché. A proto se chci s vámi podělit o ten nejjednodušší a zároveň nejoblíbenější korpus, který často do svých dortů používám.

Zvládne ho i začátečník

Často když se mě kamarádky ptají, jak upéct dort, chtějí takový recept, který zaručeně zvládnou. A já se jim nedivím, internet je plný receptů a nikdy nevíte, co vám z toho vyjde. Nemusíte se bát, tenhle recept zvládne opravdu každý! Žádné složité vyšlehávání žloutků s cukrem a zvlášť bílků na hustý sníh vás tady nečeká. Tak pojďme na to.

Piškotový korpus základní

Suroviny

  • 4 vejce,
  • 200g cukru moučka,
  • 200g polohrubé mouky,
  • 1 prášek do pečiva,
  • 10 lžic vody,
  • 1 vanilkový cukr – nemusí být, ale vanilka mu dodá super vůni a šmrnc. 😉

Postup

  1.  Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny (v robotu nebo ručním mixérem).
  2. Přidáme 10 lžic vody.
  3. Nakonec zašleháme mouku, kterou jsme si předem smíchali s kypřicím práškem.
  4. Formu si vyložíme pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C.

Tipy

  • Na toto množství použijeme formu o průměru cca 18 – 20 cm (korpus je pak pěkně vysoký na 2 prokrojení.
  • Toto množství pečeme cca 30 – 45 minut, dokud není špejle na vpich suchá.
  • Pro větší formy lze jednoduše vypočítat 1,5 dávky nebo dvojitou dávku těsta.

Obměny

Kakaový korpus: přidáme 3 lžíce kakaa a 3 lžíce vody, aby zůstal korpus nadýchaný

Ořechový korpus: nahradíme část mouky mletými ořechy

  1. konzistence jako „makovec“ – dáme mouku a ořechy půl na půl (tedy 100g a 100g),
  2. zachování struktury dortového korpusu – dáme cca 150g mouky a 80g ořechů.

Ten nejlepší recept už máte, teď už se jen pustit do pečení. A pokud chcete ještě zvýšit šance na úspěch, přečtěte si také článek Na co si dát pozor při pečení dortového korpusu.

Také se můžete přidat ke mně do facebookové skupinky Sladké pečení s popelkou , kde najdete spoustu inspirace, můžete se radit a pochlubit svými výtvory. Těším se na Vás 🙂

Markéta Popelková
Jsem vášnivá "dortařka" - miluji ty úžasné vůně a chutě, které nám svět nabízí. Je to můj oblíbený relax a zábava. Ráda také pomáhám ostatním, aby se pečení nebáli, a užívali si ho stejně jako já.
Komentáře
  1. Jana napsal:

    Dobrý den,
    včera jsem vyzkoušela váš korpus a je absolutně na jedničku i s hvězdičkou.
    Děkuji moc za recept a všechny rady.
    Jste šikulka. A jdu pokračovat. 😉

    • Markéta Popelková napsal:

      Krásný den Jani,

      moc děkuji za Váš milý komentář a jsem ráda, že se korpus povedl.

      Přeji mnoho úspěchů do dalšího pečení 😉
      Markéta

  2. Helča napsal:

    Dekuju moc za opravdu nelepsi dortovy korpus:-) o vikendu jsem pekla a opravdu skvelyi rada,aby se korpus nevyboulil,supeeer. Jiny uz delat nebudu

    • Markéta Popelková napsal:

      Pěkný den Helčo,

      mockrát děkuji za Váš komentář. Mám radost, že se Vám korpus povedl a rady byly přínosem.

      Mějte se moc krásně. 🙂
      Markéta

    • Lenka napsal:

      To delaji vsechny korpusy. Lze to trosku eliminovat tim, ze ve stredu nechate mene testa a u kraju formy ho bude vic.

  3. Darina napsal:

    Dobrý den,

    já se přidávám k pochvale. U nás taky korpusy (světlý i tmavý) dopadly skvěle. Jen s tím rozdílem, že my pečeme bezlepkově. Díky

    • Markéta Popelková napsal:

      Krásný den, Darino.

      Děkuji moc za Váš komentář a mám na Vás zpětný dotaz. 🙂 Z jaké mouky prosím pečete bezlepkově? A upravovala jste nějak i recept?

      Moc děkuji a mějte se moc hezky.
      Markéta

  4. Veronika napsal:

    Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat, zda máte zkušenosti a jestli jste někdy dělala dortový korpus „na zdravo“, tedy třeba z celozrnné či jiné mouky 🙂

    • Markéta Popelková napsal:

      Dobrý den, Verčo.

      Omlouvám se za zpoždění s odpovědí.
      Recept jsem zkoušela s bezlepkovou moukou a také se špaldovou celozrnnou moukou. Recept funguje stejně, jen myslím, že korpus tolik nevyběhne a není tolik nadýchaný. Já takhle peču výjimečně, tak už si bohužel přesně nepamatuji co a jak je třeba vychytat. Každá trouba taky peče jinak, chce to zkoušet.:-)

      Mějte se moc hezky,
      Markéta

  5. Jitka napsal:

    Prosím, ta voda je teplá nebo studená? Chci upéct příští pátek. Děkuji

    • Markéta Popelková napsal:

      Pěkný den, Jitko.

      Protože nejste první, kdo se mě na to ptá a protože jsem doteď nevěděla, proč někdo dává horkou a někdo ne, tak jsem to trochu prozkoumala.

      Zjistila jsem tedy, že vejce by měla mít při šlehání ideálně pokojovou teplotu, nebo i vyšší. Proto pokud někdo šlehá vejce rovnou z lednice, pak se hodí přidat horkou vodu, aby se vejce lépe vyšlehala. Po tomto zjištění bude tedy asi nejlepší vyndat si vajíčka z lednice dopředu a přidat k nim vlažnou vodu. 😉

      Přeji, ať se korpus povede.
      Markéta

  6. Jana napsal:

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, kde jsem udělala chybu, že se mi dort při pečení propadl? Vypadal krásně, krásně naskočil a pak toto 🙂 Netušíte? Děkuji.

    • Markéta Popelková napsal:

      Dobrý den, Jani.

      Také se mi to stávalo. Podle mě se to stalo tehdy, když se otevřela trouba moc brzy.
      Korpus byl vespod ještě tekutý a rychlým poklesem teploty se propadl.
      Proto teď peču na spodním roštu a neotvírám troubu dříve než za půl hodiny a když je vidět, že už je vršek opravdu propečený, klidně si počkám, až je víc do hněda. Vršek stejně odříznu a na toto množství těsta je půl hodiny opravdu minimum. Čím větší množství těsta, tím déle se pak peče a každá trouba také peče jinak.

      Pokud jste troubu neotevírala a i přesto se propadl, pak bohužel přesně nevím, v čem byl problém. Napadá mě snad jedině, že byla málo vyšlehaná vajíčka.

      Snad jsem vám trochu pomohla. 🙂

      • Veronika napsal:

        Dobrý den,
        Zkouším váš korpus, ve formě 20cm už po 15 minutách přeteká docela se bojim co bude po 30-45minutach.. druhou várku tedy do formy 25cm ale je vidět jak je těsto plné bublinek, tak věřím ze bude nadychaný a mňam i tak 🙂

    • Jana napsal:

      Dobrý den, dneska zkouš světlý korpus a je parádní

  7. Lenka napsal:

    Kdyz date do korpusu jen polovic uvedene davky cukru bude jeste nadychanejsi 🙂

    • Markéta Popelková napsal:

      Leni, děkuji za tip, příště to vyzkouším. 🙂

      • Lucka napsal:

        Dobry den,
        Chtela bych se zeptat, mam dortovou formu o prumeru 21cm. Mam dat stejny pocet nebo o neco vic když vas recept je na formu cca 18-20cm. Chtela bych ho mit vyssi aby se dal dobre rozkrojit.
        Dekuji za odpoved.

        • Markéta Popelková napsal:

          Pěkný den, Luci.
          Já dělám na formu 21cm těsto z 5 vajec.
          Ať se pečení daří 🙂
          Markéta

    • Markéta Popelková napsal:

      Vyzkoušela jsem recept s polovinou cukru a bohužel výsledek pro mě nebyl uspokojivý. Proto bych k tomu ráda napsala pár informací, kdyby to chtěl zkoušet ještě někdo jiný.
      *Korpus podle mého receptu je vždy vysoký cca 6cm, takže ho lze krásně dvakrát prokrojit a výsledný dort je pěkně vysoký. Pokud na tom někomu záleží, tak jako mně, rozhodně nedoporučuji ubírat cokoliv z receptu.
      *Nadýchanost korpusu je v tomto případě o subjektivním názoru každého z nás. Stejné „nadýchanosti“ jako s polovinou cukru lze docílit i s původní recepturou, pokud budeme vejce šlehat déle. Více info je v článku zde: https://dortyodpopelky.cz/na-co-si-dat-pozor-pri-peceni-dortoveho-korpusu/
      Krásný den všem 🙂

      • Veru napsal:

        Dobrý den, já už teda nevím, kde je chyba. Už to děláme dnes po 3. Peču přesně podle Vašeho návodu a po vyjmutí má korpus sotva 3 cm.

        • Markéta Popelková napsal:

          Pěkný den, Veru.
          Pokud jste opravdu pekla přesně podle receptu, do stejně velké formy, napadá mě jediné. Nejspíš jste si vyšlehanou vajíčkovou pěnu zničila šleháním po přidání vody.
          Pokud máte vyšlehaná vajíčka, přidáte vodu a stále šleháte, pak Vám pěna po chvíli klesne a veškerý efekt je ztracen. Dělám tak, že vyšlehám vajíčka, vypnu robota, přidám vodu, přidávám postupně mouku a tu už jenom rychle zašlehám, aby se vše spojilo, ale nepřešlehalo.
          Třeba to byl ten problém? Jinak mě takhle z popisu nic jiného nenapadá.
          Mějte se hezky,
          Markéta

  8. Jitka napsal:

    Skvely korpus, povedl se. Po predchozich dvou nepovedenych korpusech, se konecne do tretice povedl. Vas recept je super a diky za cenne rady.

    • Markéta Popelková napsal:

      Krásný den, Jitko.
      Děkuji za komentář. Jsem ráda, že se Vám korpus povedl.
      Přeji už jen samé povedené. 😉
      Markéta

  9. Eva napsal:

    Krásný den, prosím můžu použít třtinový cukr a špaldovou mouku? Moc děkuji.

    • Markéta Popelková napsal:

      Dobrý den, Evi.

      Omlouvám se za pozdní odpověď.
      Každopádně lze použít třtinový cukr i špaldovou mouku. Jen je třeba myslet na to, že když je špaldová mouka jemně mletá, nebude reagovat stejně jako klasická polohrubá. Těsto tedy bude hutnější a je možné, že korpus tolik nevyběhne. Určitě bych v tomto případě doporučila důkladně vyšlehat vejce cca 10minut šlehání – více k vajíčkům v tomto článku https://dortyodpopelky.cz/na-co-si-dat-pozor-pri-peceni-dortoveho-korpusu/

      Přeji krásný den,
      Markéta

  10. Helena Hodermarska napsal:

    Hezký den,
    Nikdy nemůžu najít radu,aby se korpus nevyboulil… poradíte,prosím?
    Děkuji

  11. Barbora napsal:

    Achjo, tak bohužel u nás korpus na nic 🙁 2x jsem ho dělala poprvé ztvrdl. Placka vysoká tak 2 cm a podruhé se propadl. No nic vrátím se ke starému piškotovemu aby dcera alespoň něco měla 😀

    • Markéta Popelková napsal:

      Dobrý den, Báro.

      Děkuji za zpětnou vazbu. Samozřejmě mě mrzí, že se Vám korpus nedaří.

      Přijde mi ale zvláštní, že by se takto nepovedl, při dodržení receptu. Pokud byl vysoký jen 2cm, nedělala jste ho ve větší formě? Protože i kdyby byla málo vyšlehaná vajíčka, nemyslím si, že by korpus vyšel takto nízký.

      Pokud se propadl, mohlo to být tím, že jste troubu otevřela moc brzy a těsto bylo vespod ještě tekuté. Pokud se propadl až venku z trouby, pak je potřeba, aby korpus chladl postupně. Žádné velké teplotní šoky, to se pak bohužel někdy stává.

      Všechny rady najdete v tomto článku: https://dortyodpopelky.cz/na-co-si-dat-pozor-pri-peceni-dortoveho-korpusu/

      Přeji ať se Vám dortíky daří, ať už s tímto, nebo Vaším osvědčeným receptem 😉
      Markéta

  12. Twinnkl napsal:

    Ahoj, tiež sa pripájam a chválim.
    Prajem všetko dobré.

  13. Denisa napsal:

    udělala jsem vše správně, vejce venku z lednice cca 6 hodin,troubu jsem nechala zavřenou a stejně se mi po 20 minutách propadl vnitřek korpusu. Takže fakt nevim kde jsem udělala chybu. Korpus je mi k ho..u.

    • Markéta Popelková napsal:

      Denčo, je mi líto, že se Vám korpus nepovedl. Nicméně i to se stává.
      Dovolím si zde reagovat obecně pro všechny. Tady v komentářích se pořád řeší nějaká teplota vody a podobně. Je to úplně jedno. Já používám vajíčka rovnou z lednice a dávám normálně vodu pokojové teploty, šlehám 5 minut a je jedno jestli ručně nebo v robotu. Nikdy jsem to neřešila a vždycky se mi korpus nějak povedl. Taky se mi korpus několikrát propadl. Může to ovlivnit asi spousta věcí, které prostě nevymyslíme. Někdo tu psal, že to může být i moukou, těžko poznáme, jestli je mouka dobře umletá a podobně. Může to být špatně vyšlehanými vejci, může to být prostě troubou. Píšu to stále, každá trouba peče jinak. Pokud se jednou korpus nepovede, zkusím ho příště upéct jinak. Já teď peču na spodním roštu právě proto, že mi trouba ze spodu peče pomaleji. Ale to je třeba vyzkoušet. Celé dortování je o zkoušení a tréninku, žádný zkušený z nebe nespadl. Ani já ne 🙂 Takže vzkazuji všem: Neberte to tak smrtelně vážně, je to jenom dort. A pokud se nechcete stresovat, že se Vám něco nepovedlo, dělejte ho s předstihem, on jeden den v lednici do oslavy vydrží 😉 Mějte se krásně.

    • Ivana napsal:

      Pozor, korpus se může propadnout i když bouchnete dvířky u trouby, nebo silneji klepnete formou při vyndavání. Piškotové těsto je v tomto případě takový ,, princ Krasoň“ musí se s ním zacházet opatrně. A pokud se nedodrží, že vejce musí být pořádně vyšlehaná a zůstanou v něm větší bublinky, tak také rádo propadá. Na praxi nám toto vštěpovali do hlavy neustále. Ať se dílo daří.

  14. Dana napsal:

    Dnes jsem také vyzkoušela a opravdu super 🙂

  15. Lenny napsal:

    Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, peču dort a mám v plánu udělat krém z créme olé od doktora oetkera. Máte s ním zkušenosti, půjde to? Asi stužovač šlehačky bude nezbytný předpokládám. Předem děkuji za odpověď Lenča

    • Markéta Popelková napsal:

      Dobrý den, Leni. Omlouvám se, že už Vám moje odpověď nepomůže, ale napíšu to aspoň pro ostatní. Tento krém je opravdu hrozně jednoduchý- Já ho dělám jenom ze šlehačky, do které postupně přisypávám Créme olé a šlehám, dokud nemá krém tu správnou hustotu. Pokud by na Vás krém byl moc šlehačkový, můžete samozřejmě přidat i mléko. Ztužovač není potřeba právě proto, že ten pudinkový prášek Vám ten krém zahustí sám o sobě. 🙂 Pro zvýraznění chuti můžete přidat vanilkový cukr nebo čerstvou vanilku.

    • Petra Tonkova napsal:

      Krásný korpus.

  16. TM napsal:

    Dobrý den, mám dotaz. Pokud bych chtěla péct tento korpus ve formě ve tvaru srdce, musím nějak upravovat množství? Mám strach, že by mohlo být těsta moc…

    • Markéta Popelková napsal:

      Dobrý den. Samozřejmě záleží, jak velkou formu máte. Nicméně mám pro Vás úplně jednoduchou radu. Formu plňte vždy jen do 3/4. Pak se Vám nemůže stát, že by těsto přeteklo. A věřte, že jsem to nedodržela mnohokrát 😀 Pokud Vám těsto zbyde, můžete upéct korpus v nějaké menší formičce a udělat z něho například dortová lízátka, nebo ho sníst jen tak 🙂

  17. Barbora napsal:

    Dobrý den mám formu o průměru 30cm mám testo udělat u dvojité dávky?a ještě bych se chtěla zeptat budu dělat dort z marcipanem a na vrchu jedlý papír mohu okolo jedlého papíru na ten marcipán ozdobit krémem?děkuji

    • Markéta Popelková napsal:

      Dobrý den, Barčo.

      Omlouvám se za pozdní odpověď, ale třeba to pomůže i někomu jinému.

      1) Forma 30cm je opravdu hodně velká, tipuju to tak na 10 vajec, aby byl korpus vysoký cca těch 6cm na dvě prokrojení.

      2) Marcipán a jedlý papír můžete zdobit máslovým krémem. Šlehačkové a jim podobné krémy by způsobily zvlhnutí a marcipán by se pod nimi rozpustil.

      Přeji radostné pečení.

  18. Lenka Václavíková napsal:

    Dobrý den, Markéto, chci Vám toutou cestou poděkovat za skvělý recept na korpus!A za všechny rady, které jsou obrovskou pomocí pro nás věčné začátečníky!:-)Manžel měl narozeniny, korpus se povedl, krém jsem dělala z Mascarpone a tvarohu a vanilky, dalsi vrstva domácí marmeládka,nahoru čerstvé ovoce a dookola trubičky a byla jsem ta nejlepší!!!!:-):-)Už budu péct jen tento recept!Děkuji a spoustu dalších super nápadů, Lenka.

    • Markéta Popelková napsal:

      Zdravím, Leni.

      Děkuji za úžasný komentář. Mám radost, jak jste si dort vymazlila a byla jste právem za hvězdu. Je to skvělý pocit, že? 😉
      Mějte se krásně a přeji spoustu dalších povedených dortíků.

  19. Nikola napsal:

    Dobrý den, musím říct, že jsem neskutečně překvapená. Zprvu jsem dost pochybovala, když jsem si přečetla přísady, takže musím říct, že máte naprosto dokonalý recept a korpus je naprosto dokonalý. Dělala jsem 2 – ten podle Vás a druhý z https://www.nejrecept.cz/recept/nejdokonalejsi-dortovy-korpus-od-reny-r3592
    Druhý se moc nepovedl. Takže korpus od Reny znovu ne. Kdyby šla připojit fotka viděli byste ten obrovský rozdíl.

    • Markéta Popelková napsal:

      Nikčo, děkuji za krásný komentář. Já mám tento recept ráda, protože je opravdu rychlý a jednoduchý. Jsem ráda, že se stal i Vaším oblíbencem. Ať se Vám dorty daří. 🙂

  20. Hana napsal:

    Dobrý den, mám dotaz. Budu péct poprvé dort pro svou maminku. budu péct korpus podle Vás, ale nevím jak déle pokračovat. Zda-li dort něčím potřít, ať není suchý a pak krém nebo to není potřeba. Nebo stačí nějaká marmeláda a pak krém. Děkuji Vám za odpověď.

    • Markéta Popelková napsal:

      Krásný den, Hani.

      Ano, korpus je určitě lepší nějak provlhčit. Já používám ráda marmeládu nebo ovocnou šťávu. Ale lze použít i ovocný rozvar, džus, nějaký likér, rum. Stejně tak ale poslouží i obyčejná šťáva nebo voda. Někdo dává mám pocit vodu s cukrem, případně citrónem. Těch možností je spoustu, určitě něco vyberete.

      Přeji, ať se Vám dort podaří 🙂

  21. Magdalena napsal:

    Má se tento dort péct v horkovzdušné nebo normální elektické troubě?

    • Markéta Popelková napsal:

      Zdravím, Magdi.

      Já jsem zvyklá péct v klasické elektrické troubě. Horkovzduch mám sice také, ale nikdy jsem to u korpusu nezkoušela.

      Mějte se krásně 🙂

  22. Ludmi napsal:

    Dobry den, zkousela jsem delat do mensi formy ve tvaru srdce z polovicni davky a vubec se mi to nepovedlo uvnitr mi vznikla vzduchova kapsa a bylo tam prazdno.. no tak pokud cislo 2

  23. Gabriela napsal:

    Dobry den,
    Muzu nahradit polohrubou mouku hladkou? Bydlim v zahranici a polo nemaji. Dekuji Gabriela

    • Markéta Popelková napsal:

      Dobrý den, Gábi.
      Tento recept můžete vyzkoušet i s hladkou moukou, ale výsledek nebude stejný. Výsledný korpus bude trošku hutnější, nebude tak vzdušný a bude trošku nižší, ale na chuti to nic nezmění. Těsto bývá celkem řídké, pokud by s hladkou moukou bylo husté, klidně můžete do těsta na závěr přidat jednu až dvě lžíce vody navíc. Já ho takto peču občas s celozrnnou špaldovou moukou, ta je také hladká.
      Přeji krásný den.

  24. Lucia Jedličková napsal:

    Dobrý den,
    Dnes jsme pekla podle Vás korpus a po dlouhé době jsem byla konečně spokojená s výsledkem. Chystám se péct třípatrový dort a chtěla bych se zeptat z kolika cca vajec mám udělat dort o průměru 31 cm. Děkuji za odpověď, Lucka

    • Markéta Popelková napsal:

      Dobrý den, Lucko.
      Jsem moc ráda, že jste s korpusem spokojená Na formu 31cm bych upekla korpus ze 14 vajec a určitě bych ho pekla na 2x. Tedy 2x 7 vajec, každý plát pak jednou prokrojíte. Pokud chcete mít jistotu, že bude dost vysoký, klidně bych upekla i 2x 8 vajec, to už není tak velký rozdíl. Já jsem pekla zatím největší průměr 28cm a ten dělám ze 12 vajec, aby byl vysoký 6cm. Držím palce, ať se Vám povede
      Mějte se sladce,
      Markéta

  25. Olga napsal:

    Dobrý den, chystám se zkusit Váš recept na korpus, ale mám formu 28 cm a ráda bych aby byl dost i o něco vyšší? Mám zkusit z 2 dávek? A upeče se pořádně i vevnitř, když bude víc těsta?

    • Markéta Popelková napsal:

      Krásný den, Oli. Na průměr formy 28cm peču korpus ze 12 vajec, aby byl korpus vysoký 6cm. Je ale potřeba mít vyšší formu, aby Vám z ní těsto nevyteklo. Vždy při plnění formy nechávám alespoň 2cm od okraje volné. Tedy pokud máte nízkou formu a chcete 3 pláty, pak můžete upéct na 3x ze 4 vajec, nebo můžete upéct 2x 6 vajec a každý plát jednou prokrojit, budete mít tedy 4 tenčí pláty. Já peču vždy najednou a vždy se mi korpus dobře propeče. Pro jistotu, aby se mi nepropadl, tak peču na spodním roštu. Přeji, ať se korpus povede.
      Mějte se sladce,
      Markéta

  26. Bára Š napsal:

    Dobrý den,
    recept je TOP . Děkuji, opravdu je super a jednoduchý a děkuji i za rady. Pro ty kteří se ptali na ,,odlehčenou“ verzi, tak já ho dělala ze špaldové a jáhlové mouky (špalda 150 g, jáhlová 50 g a obě hladké) a třtinového cukru. Piškot jsem pak ale stejně potřela cukrovým sirupem a krém udělala z bílé čokolády a kokosového krému. Je výborný a chuťově lehký. Ale je to dort, takže je to tak jako tak cukrová nálož, jednou za čas to nevadí
    Pečení a zdobení zdar Bára

    • Markéta Popelková napsal:

      Baruško,
      děkuji za pěkný komentář a zdravější variantu
      Ať se dortíky daří.
      Markéta

  27. Eva napsal:

    Dobrý den,
    korpus jsem již pekla několikrát,za mě skvělý recept.
    Chtěla bych teď změnu,chci upéct na oslavu čokoládový dort,korpus i krém,nějaký recept prosím.:-)

  28. Romana napsal:

    Dobrý den, také se chci přidat dort pecu jen výjimečně a to manželovi k narozeninám a babička. Takže nejsem moc vášnivá k pečení a upřímně mi to moc nejde ale vas recept na korpus jsem udělala na poprvé a na jedničku a byl moc výborný 🙂 takze vám chci moc poděkovat:))) a ještě jsem se chtěla zeptat zda byste jsem nechtěla dát i nějaké náplně do dortu moc děkuji:)

  29. Jirka napsal:

    Zdravím, trošku mě v receptu zarazilo, že tam není máslo ani žádný jiný tuk. Není pak korpus moc suchý? Podle mě dobré máslo přece nemůže uškodit v žádném korpusu 🙂

    • Markéta Popelková napsal:

      Zdravím, Jirko.
      Dobré máslo uškodit určitě nemusí, ale možná i může Já jsem ho tedy v piškotovém korpusu ještě nikdy neviděla a od zkušenějších cukrářek jsem slyšela, že se dává schválně místo másla do piškotu olej. Samozřejmě recepty jsou různé a do tohoto žádný tuk nepatří. Suchý mi určitě nepřijde a samotný ho většinou nejíme. Vždy ho promažu marmeládou a krémem, takže v lednici pak pěkně zvláční. 🙂
      Přeji příjemné pečení, mějte se krásně.
      Markéta

  30. Bára napsal:

    Úžasně jednoduchý a funkční recept 🙂 Moji synové si od 4 let chtějí péct svoje narozeninové dorty a hledala jsem opravdu jednoduchý recept, aby jej zvládli co nejvíce samostatně. A konečně jsem našla tento, díky kterému si syn na 5.narozeniny upekl dort opravdu jen s minimální pomocí a ve školce sklidil úspěch. Děkuji!

    • Markéta Popelková napsal:

      Wooow, Barčo, tak toto je úžasné číst
      Moc děkuji za krásný komentář a kluky máte moc šikovné. Já mám doma taky dva pomocníčky, co mi do toho neustále strkají prsty
      Mějte se moc krásně a přeji spoustu dalších povedených dortů.
      Markéta

  31. Zdenka napsal:

    Recept je skvělý, děkuji moc. Tak skvělý, lehký a vláčný dort jsem ještě neměla 🙂

  32. Martin napsal:

    Dělal jsem korpus dvakrát s kakaem a dvakrát v pohodě. Pěkně se upekl, příliš se nevyboulil ani se nepropadl. Univerzální návod na co si dát pozor je možná ještě užitečnější, než samotný recept. Děkuju

  33. Klára napsal:

    Dekuji mnohokrát za recept a rady.
    Teprve se učím, ale dorty se vždy povedly a všem chutnají ❤️
    Jste poklad.

    • Markéta Popelková napsal:

      Děkuji, Klárko, za milý komentář
      Ať se dortíky daří i nadále!❤

      • Lenka napsal:

        Dobry den,tento recept delam uz leta,je opravdu jednoduchy a vysledek je super.Akorat sleham tedy bilky a zloutky zvlast a pridavam horkou!vodu.Urcite doporucuju kazdemu ,kdo s pecenim zacina.

  34. Bety napsal:

    Tak prosím vás, mně se korpus propadl v troubě ještě při pečení. Já se tady směju, jak má někdo problém s vybouleným vnitřkem :-)) Já ho mám krásně vysoký po stranách a uprostřed „ups“… netuším, kde jsem udělala chybu, jela jsem podle receptu, šlehala jak divá, těsto bylo krásně nadýchané… no tak zkusím nějaký jiný recept, třeba to klapne 😉 Přeju všem hodně zdaru při pečení! 🙂

  35. Petra napsal:

    Děkuju, děkuju, děkuju! Až před pár měsíci jsem objevila tento recept na úplně (ne)obyčejný a nejlepší dortový korpus. Dělala jsem i kakaový a prostě nádhera. Už jsem pekla 4x a vždy s úspěchem. Jednou jsem z lenosti vyměnila cukr moučku za krystal a nedopadlo to dobře, takže radím všem: držte se receptu a postupu, je to úžasné a jednoduché

  36. Valášek napsal:

    Supr. Moc hezký přehledný recept. Díky 😉

  37. Pavel Domes napsal:

    Dobrý den,
    Dnes jsem pekl po prvé korpus, dle vašeho receptu, formu mám 28cm, tak jsem dal 1,5 ingredieci a podařil se luxusně, výška 7 cm, jsem mile překvapen jak jednoduchý a hlavně dobrý recept. co budu vykládat, samá chuť.
    mockrát děkuji,

  38. Marie napsal:

    Peču podle Vašeho receptu oriskovy korpus opakovaně, zatím jsem neměla odvahu vyzkoušet jiný, asi ani není důvod. Vždy se povedl

  39. terka napsal:

    uzasny korpus, blbuvzdorny ☺️ diky moc! jiny delat nebudu.

Napsat komentář: Helena Hodermarska Zrušit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů