Citronový krém Lemon Curd

Název Lemon Curd na mě vždy působil tajemně a myslela jsem si, že je to nějaký složitý super krém 😀 Nicméně krém je opravdu super a jeho příprava je naprosto jednoduchá, že ho zvládne úplně každý.

Lemon Curd má konzistenci podobnou jako citronová marmeláda. Dá se tedy použít stejně jako ona. Například na potření dortového korpusu, jako náplň do cukroví, makronek a dalších dezertů. Dá se také kombinovat s dalšími krémy a nebo rovnou přimíchat do jiného chuťově neutrálního krému.

SUROVINY

  • 4 žloutky
  • 50g másla
  • 70g třtinového cukru
  • 70 ml citronové šťávy
  • kůra ze 2 citronů

POSTUP

  1. Všechny ingredience dáme do misky a za občasného míchání zahříváme ve vodní lázni. Výsledná konzistence připomíná hustou kaši, trvá to cca 5 – 10 minut.

ANO, takhle jednoduché to je 😉

RADY A TIPY

  • Citronovou kůru strouháme jen jemně, abychom využili pouze žlutou část. Bílá vrstva pod kůrou totiž může způsobit hořkost.
  • Vodní lázeň = dáme si do kastrůlku trošku vody a na něj pak položíme misku (nejlépe nerezovou). Zahříváme na střední plamen, není našim cílem zahřívat zprudka, ale pozvolna jen odpařovanou párou. Voda v kastrůlku by neměla bublat jak o život.
  • Pokud chceme krém hned použít, necháme ho alespoň trochu vychladnout. Pokud by byl moc řídký, dáme ho ještě vychladit do lednice.
  • Pokud si chceme krém odložit na později, přelijeme ho ještě teplý do uzavíratelné skleničky, necháme vychladnout a poté uložíme do lednice. V lednici vydrží až 2 týdny.

Chuť je opravdu hodně výrazná citronová.

Ať Vám chutná 😋

Markéta Popelková
Jsem vášnivá "dortařka" - miluji ty úžasné vůně a chutě, které nám svět nabízí. Jsem také šílená perfekcionistka a v neposlední řadě maminka dvou ďáblíků - Davídka a Mikšíka.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů