Velikonoční medové perníčky

Po roce jsou tu opět svátky jara a my si je můžeme ještě více zpříjemnit sladkými a voňavými perníčky. Můžete využít různá vykrajovátka a obarvit perníčky veselou barevnou polevou.

Tak hurá do toho a půl je hotovo. 😉

Recept na perníčky

Medové perníčky

Suroviny

  • 400 g hladké mouky,
  • 100 g cukru,
  • 150 g medu,
  • 1 prášek do perníku,
  • 1 vejce,
  • 1 žloutek,
  • citrónová kůra z 1 citrónu,
  • 4 lžíce mléka,
  • vejce na potření.

Postup

  1. Cukr, vejce a žloutek smícháme dohromady.
  2. Přidáme med, citrónovou kůru a řádně promícháme.
  3. Střídavě přidáváme mouku smíchanou s perníkovým práškem a mléko, dokud nám nevznikne vláčné těsto.
  4. Necháme několik hodin odležet v lednici, klidně může být i přes noc.
  5. Těsto vyválíme, můžeme si podsypávat hladkou moukou, aby se nám nelepilo na váleček.
  6. Vykrajujeme různé tvary, které přendáme na pečicí papír a pomažeme rozšlehaným vajíčkem.
  7. Pečeme do zlatova na 180°C cca 5 – 10 minut podle velikosti perníčků.

Bílková poleva

  • Vyšleháme 1 bílek s 90 g moučkového cukru.

Konzistence nesmí být ani moc tuhá, ani moc tekutá – je třeba to zkoušet, aby byla poleva příjemně táhlá a aby se po zaschnutí nedrolila. Později lze polevu ještě ředit vodou, ale raději opatrně po kapkách. Polevu lze také obarvit potravinářským barvivem a dodat perníčkům trošku hravosti. 🙂

Pro inspiraci, jak perníčky nazdobit můžete kouknout do galerie a nebo na facebook.

Pokud nejste milovníci perníčků, můžete si na Velikonoce upéct úžasný mrkvový dort, recept na něj najdete zde.

Přeji všem krásné Velikonece.

 

 

Markéta Popelková
Jsem nadšená cukrářka samouk - miluji ty úžasné vůně a chutě, které nám svět nabízí. Jsem také šílená perfekcionistka a v neposlední řadě čerstvá maminka malého, úžasného Davídka.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.