Tenhle dort si zamiluje každý, kdo ho ochutná. Jeho hlavní ingrediencí je mrkev, jak už plyne z názvu, a každý proto nad ním ohrnuje nos. Ale když pak jednou ochutnají, chtějí ho zas a znovu, v kombinaci s mascarpone krémem je zkrátka vynikající.
Jestli chcete omrknout různé varianty, jak ho nazdobit, najdete inspiraci v galerii. Možná vám přijde recept na první pohled složitý, může vás zaskočit hodně ingrediencí, ale postup je pak velmi jednoduchý a rychlý, tak se toho nemusíte bát.
1) Vaječná směs
2) Suchá směs
3) Mrkvová směs
Toto množství těsta je určeno na formu o velikosti 20 – 22 cm, korpus lze pak 2x prokrojit. Pokud budete chtít prokrojit jen jednou, můžete použít i větší formu.
POZOR! Mascarpone musí mít také pokojovou teplotu, jinak se krém zdrcne a vytvoří se v něm hrudky.
Krém nám vystačí do vnitřku 2x prokrojeného korpusu, nebo 1x prokrojeného a kolem dokola celého dortu.
V naší rodině tenhle dort milují všichni a tak ho dělám téměř ke každé příležitosti. Až ho ochutnáte, uvidíte sami, že si ho zamilujete.
Pro další recepty koukněte sem a pro více aktuální inspirace můžete navštívit také Dorty od Popelky na facebooku.
Díky za skvělý recept! Upekla jsem tento dort k 2. narozeninám svého syna (jen jsem místo cukru použila xylitol) a všem moc chutnal 🙂
Karolíno,
Děkuji za Váš milý komentář a také za novou zkušenost s náhradou cukru. Třeba někoho zaujme.
Ať se Vám pečení daří:-)