Tenhle dort si zamiluje každý, kdo ho ochutná. Jeho hlavní ingrediencí je mrkev, jak už plyne z názvu, a každý proto nad ním ohrnuje nos. Ale když pak jednou ochutnají, chtějí ho zas a znovu, v kombinaci s mascarpone krémem je zkrátka vynikající. Možná vám přijde recept na první pohled složitý, může vás zaskočit hodně ingrediencí, ale postup je pak velmi jednoduchý a rychlý, tak se toho nemusíte bát.
1) Vaječná směs
2) Suchá směs
3) Mrkvová směs
Toto množství těsta je určeno na formu o velikosti 20 – 22 cm, korpus lze pak 2x prokrojit. Pokud budete chtít prokrojit jen jednou, můžete použít i větší formu.
POZOR! Mascarpone musí mít také pokojovou teplotu, jinak se krém zdrcne a vytvoří se v něm hrudky.
Krém nám vystačí do vnitřku 2x prokrojeného korpusu, nebo 1x prokrojeného a kolem dokola celého dortu.
Pro další recepty koukněte sem a nebo se přidejte do mé facebookové skupiny Sladké pečení s Popelkou. Najdete tam spoustu inspirace, receptů a můžete se pochlubit i svými dobrotami. 😊
Díky za skvělý recept! Upekla jsem tento dort k 2. narozeninám svého syna (jen jsem místo cukru použila xylitol) a všem moc chutnal 🙂
Karolíno,
Děkuji za Váš milý komentář a také za novou zkušenost s náhradou cukru. Třeba někoho zaujme.
Ať se Vám pečení daří:-)
Děkuji za recept upekla jsem ho k narozeninám místo cukru jsem použila stevii.Mel veliký úspěch
Dobrý den, velmi mě zaujal váš recept a chtěla bych vyzkoušet. Tu mrkev mám strouhat najemno? děkuji
Ano Jani, mrkev se strouhá na jemno. At se dortík povede