Základní mascarpone krém

Mascarpone krém je jeden z nejuniverzálnějších krémů. Lze ho použít do dortu, na cupcaky i různé dezerty. Je to svěží smetanový krém, který si určitě oblíbíte. Někdo šlehá smetanu a mascarpone zvlášť, někdo dohromady – každému vyhovuje něco jiného. Mně vyhovuje šlehat dohromady, správnou konzistenci se naučíte poznávat podle vlnek, které se při šlehání tvoří na hladině krému 🥰

SUROVINY

  • 500 g mascarpone
  • 400 g smetany ke šlehání 40%
  • moučkový cukr podle chuti
  • vanilkový cukr nebo vanilka (volitelné)

POSTUP

  1. Mascarpone dáme do misky, přidáme cukr a vanilku. Malinko prošleháme, jen aby se vše spojilo a mascarpone mělo hladkou krémovou konzistenci.
  2. Postupně přiléváme šlehačku k mascarpone a následně šleháme na střední výkon, dokud krém pěkně nezhoustne.
  3. Šleháme cca 3 minuty, dokud krém pěkně nezhoustne. Hustotu krému si průběžně kontrolujeme, abychom si krém nepřešlehali.

RADY A TIPY

Základní mascarpone krém můžeme dochutit různými způsoby.

Můžeme do něho přidat třeba vanilku nebo vanilkový cukr, ovocný rozvar nebo marmeládu, lemon curdkaramel sladký i slaný. Klidně do něho můžeme přidat i kokos, ale musíme počítat s tím, že pak už nebude mít tak hladkou konzistenci a hodí se tak spíše do dortu, než na zdobení cupcaků.

Toto množství stačí na 2 pěkné vrstvy do dortu o průměru cca 20-22cm. Na zdobení cca 12 cupcaků stačí poloviční dávka.

Ať Vám chutná 😋

Markéta Popelková
Miluji ty úžasné vůně a chutě, které nám svět nabízí. Ráda pomáhám ostatním, aby se pečení nebáli, a užívali si ho stejně jako já.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *