Mascarpone krém je jeden z nejuniverzálnějších krémů. Lze ho použít do dortu, na cupcaky i různé dezerty. Je to svěží smetanový krém, který si určitě oblíbíte. Někdo šlehá smetanu a mascarpone zvlášť, někdo dohromady – každému vyhovuje něco jiného. Mně vyhovuje šlehat dohromady, správnou konzistenci se naučíte poznávat podle vlnek, které se při šlehání tvoří na hladině krému 🥰
Základní mascarpone krém můžeme dochutit různými způsoby.
Můžeme do něho přidat třeba vanilku nebo vanilkový cukr, ovocný rozvar nebo marmeládu, lemon curd, karamel sladký i slaný. Klidně do něho můžeme přidat i kokos, ale musíme počítat s tím, že pak už nebude mít tak hladkou konzistenci a hodí se tak spíše do dortu, než na zdobení cupcaků.
Toto množství stačí na 2 pěkné vrstvy do dortu o průměru cca 20-22cm. Na zdobení cca 12 cupcaků stačí poloviční dávka.
Ať Vám chutná