
Základní mascarpone krém
Mascarpone krém je jeden z nejuniverzálnějších krémů. Lze ho použít do dortu, na cupcaky i různé dezerty. Je to svěží smetanový krém, který si určitě oblíbíte. Někdo šlehá smetanu a mascarpone zvlášť, někdo dohromady – každému vyhovuje něco jiného. Mně vyhovuje šlehat dohromady, správnou konzistenci se naučíte poznávat podle vlnek, které se při šlehání tvoří na hladině krému

Citronový krém Lemon Curd
Název Lemon Curd na mě vždy působil tajemně a myslela jsem si, že je to nějaký složitý super krém Nicméně jeho příprava je naprosto jednoduchá, že ho zvládne úplně každý. Lemon Curd má konzistenci podobnou jako citronová marmeláda. Dá se použít například na potření dortového korpusu, jako náplň do cukroví, makronek a dalších dezertů.

Karamel na sladko i slano
Ať už máte rádi klasicky sladký karamel nebo modernější slaný karamel, tento recept se smetanou chutná skvěle! Karamel má úžasnou konzistenci, je takový hedvábný, příjemně sladký. Věřím, že v lednici vám dlouho nevydrží, protože je to prostě boží mňamka.