Feng shui - harmonizace domova

Feng shui je starobylé čínské umění, které se zabývá energií člověka v čase a prostoru.
Je to spojení astrologie, psychologie, ročního cyklu, čínské medicíny, domova a designu.

Feng shui je životní styl - vědomé žití tady a teď s využitím veškeré energie kolem nás.

Náš domov je naše ulita, pokračování nás samotných.
To, co se odehrává v našem životě, vnějším i vnitřím světě, to se odráží do našeho prostoru a naopak.

Domov je skvělé zrcadlo - pokud v životě někde stagnuješ, v nějaké oblasti se ti nedaří, rozhodně to bude vidět i u tebe doma. Někde ten prostor nebude v rovnováze a v souladu se svým energetickým nastavením.

Náš domov, může být náš největší parťák. Pokud ho budeme vnímat a budeme mu věnovat dostatek svojí pozornosti, pak si můžeme v prostoru krásně manifestovat a podporovat svoje přání v různých oblastech.

Stejně tak jako nás může náš domov nabíjet, tak nás ale může také vyčerpávat. Pokud domov bereme jako samozřejmost, jen čtyři stěny a postel na přespání, do toho se nám kupí nepořádek a vlastně to moc neřešíme. V takovém prostoru vznikají energetické překážky, ucpaná místa, kde nemůže energie volně proudit. To nám pak způsobuje v životě pocity stagnace, zaseknutí a neschopnost se pohnout z místa.

Moje cesta k Feng shui

Feng shui domova jsem obdivovala spoustu let, pořídila jsem si první knížky o úklidu a třídění a také o hramonizaci domova. Nebyla jsem ale schopná to dát účinně do praxe, stále jsem se pohybovala na úrovni "amatér - začátečník". Věděla jsem, že se toho přede mnou skrývá mnohem víc a chtěla jsem to objevit.

Před čtyřmi lety jsem byla maminka na mateřské s malým rošťákem a čerstvým miminkem. Po pár měsících jsem byla absolutně vyčerpaná a v našem domě jsem se necítila vůbec dobře. Proto jsem se rozhodla s tím něco dělat a tak začala moje cesta k útulnému domovu - prostoru, který mě nabíjí a naplňuje radostí každý den. 

 

Absolvovala jsem kurzy u odbornice na krasoprostor, Jany Zhořové, se kterou jsem následně i spolupracovala jako krasoprostorová expertka v jejím online klubu. Díky ní jsem také začala sledovat moji nejoblíbenější feng shui královnu Míšu Růžičkovou, a díky té jsem se dostala až ke studiu na České škole feng shui.

Absolvovala jsem roční studium pod vedením úžasného mistra Ing.Arch. Otakara Chocholy a úspěšně jsem studium zakončila jako
certifikovaná feng shui konzultantka.
Byl to úžasný rok plný seberozvoje a spousty důležitých životních uvědomění.

Feng shui a jeho techniky se pro mě stalo skvělým kompasem a pomocníkem na mé životní cestě. A jsem vděčná, že můžu i já pomoci posvítit na životní cesty ostatním.

Harmonizace prostoru s Feng shui

Harmonizace prostoru neznamená všechno vzít, vyhodit, koupit nové... ani to neznamená, že se člověk musí přestěhovat nebo kompletně zrekonstruovat dům.

Kolikrát stačí jen něco přidat, ubrat a nebo přesunout nábytek. Je to velice jednoduché a efektivní. Každá malá změna v prostoru, může přinést velkou změnu v životě.

Takhle jsem si manifestovala svoji ložnici. V té době jsem si přála jediné, mít svůj spací kout, kde mi nebudou děti válet hračky po posteli. Vzala jsem plánek feng shui, vyhodnotila všechna pro a proti a s radostí a velkým úspěchem jsem si vytvořila svoji malou "ložnici" - kde si opravdu děti přestali hrát na mojí posteli.

Záměr byl vyslaný nahoru a zároveň ukotvený ve hmotě - užívala jsem si svoji "ložnici". Ani ne za dva měsíce přišla nová životní událost a rozhodlo se, že se budeme stěhovat.  Několik měsíců byly v nabídce jen samé malé byty a ve chvíli, kdy už byl čas to rozhodnout, přišel byt 3+1 kde mám celý svůj obří pokoj a ložnici sama pro sebe.

I tohle dokáže feng shui - ukotvit v prostoru přání a pomoci nám ho splnit. 😉

Když to energeticky, ani prakticky nefunguje a děti řádí všude..
Když se to energeticky vyladí a vznikne "ložnice" + pokojíček.